streda 29. februára 2012

Cosmetics Issue

Drogérie DM sú pre mňa čarovné miesta, kde nájdem takmer všetko, čo hľadám. Celá moja kozmetická výbava pozostáva z produktov zakúpených v DM a potom produktov z firiem Avon a Oriflame. Keď máte kamarátky Avon a Oriflame ladies a každé dva týždne Vás na izbe čakajú najnovšie voňavé katalógy, je ťažké odolávať. Zvlášť, keď vždy majú v ponuke niečo, čo musím mať. Okrem šampónov, krémov 30+ a kokteilov na chudnutie som z Oriflamu vyskúšala produkty snáď z každej línie. 
Teraz by som rada predstavila zopár produktov, niektoré mám krátko, niektoré používam už dlhšie a som s nimi spokojná. 
Najnovšie prírastky do mojej kozmetickej rodinky sú:

Dove GoFresh s vôňou granátového jablka je taký priemer, aj vo výdrži, aj vôni. Každopádne po mojich negatívnych skúsenostiach s deodorantmi Garnier minerals je toto takmer úžasný produkt. Samozrejme že obsahuje delikatesky ako "aluminium chlorohydrate" a "dimethiconol", ale pozrela som si v predajni zloženie asi 10tich sprejov aj tuhých deo sticks, a všetky to obsahovali. Tomu sa žiaľ nedá vyhnúť... (cca 3eurá)
Tá malá zelená nádobka je mini balenie sprchového gélu Wellnes Dusche od Balea (0.59e), ktorý som si kúpila s tým, že ho budem nosiť v kabelke do školy (keďže naša fakulta (a tipujem že nie je jediná) nie je schopná zabezpečiť na WC ani teplú vodu, nie to ešte mydlo). 


Essence výrobky mám vo všeobecnosti v obľube, mám od nich lícenky, štetce na púder, laky na nechty, ktoré mi vyhovujú asi najviac, lebo sú malé, takže ich miniem dokým zostarnú, sú lacné, a majú širokú paletu farieb. Tieto vysúvacie ceruzky na oči Long Lasting Eye Pencil som si kúpila v akcii, za 75 centov jedna. Tá strieborná s názvom "C´est la vie!" bola prekvapením, farbu aj výdrž hodnotím veľmi pozitívne. Trošku horšie je to s tou druhou ceruzkou s nude odtieňom "Almost famous", ktorá veľmi slabučko farbí. 
Očný tieň č.41 (názov: "... spotted!") je katastrofa. Na fotke vyzerá bledo, v skutočnosti je trošku tmavší, taký ako púder s trošku pomarančovým odtieňom. Je extrémne jemný, púdrovitý, nanáša sa otrasne, rýpala som a rýpala tým nešťastným aplikátorom, a farba nie a nie chytiť na štetec, tobôž na očné viečko. Celé zle! Ešteže bol tiež v akcii, za necelé euro. 


Tento lak na nechty od Catrice (520 Apropos Apricot, cca 2.50eur) je ďalšia hrôza, za ktorú som vyhodila peniaze. Vôbec som to nečakala, pretože zatiaľ som bola s lakmi od Catrice spokojná, pekné krytie, dobrá výdrž, fantastické farby. Toto je niečo úplne iné. Farba riedka, naniesla som tri vrstvy (čo inokedy stačia dve a mám krásnu sýtu farbu) a stále presvital necht, lak nechcel chytať (pripomínalo mi to, ako keď sme na základke na výtvarnej natierali čierny tuš na voskovky, a niektorým deckám to nechytalo, lebo mali akési čudné voskovky). Farba by bola veľmi pekná, jemná marhuľová, spring calling :) , keby to nebolo po iných stránkach tak nekvalitné. Hneď po nanesení a zdesení som si nechty odlakovala a tento famózny produkt skončí tam, kde má. 


Tento Rimmel Stay Matte foundation (6.59eur) som si kúpila dnes v DMke, lebo som mala dávnejšie púder Stay Matte, aj korektor ten istej línie, a s oboma som bola spokojná. Tak idem vyskúšať aj foundation. Sľubuje 12 hodinové krytie a zmatnenie pleti, obsahuje kamilku na upokojenie pleti, uhorku na udržanie čistoty pleti a bavlna má za úlohu kontrolovať lesknutie pleti. Uvidíme, čo z toho je pravda :) 


Tieto dva Oriflame produkty patria medzi najnovšie vecičky v mojej kozmetickej taštičke. Ceruzka na oči Giordani Gold, odtieň Moss Green s aplikátorom (5.50 eur) a trio korektorov Conceal Kit (5.95 eur). S ceruzkou som spokojná, nemám nijaké výhrady. Nie je to nič svetoborné, ale účel plní. Korektor som si zadovážila po mnohých chválach a odporúčaniach a neostáva mi iné, než súhlasiť. Trio má veľmi dobrú kryciu schopnosť, vyhovuje mi krémová konzistencia. Nanášam si ich štetcom, ale dá sa s nimi pracovať aj s použitím prsta. 


Táto štvorica výrobkov sú moje obľúbené produkty. Avon odličovač Condition Eye make-up Remover  so sebou ťahám všade, maximálne mi vyhovuje. Nepoznám lepšie mlieko na odličovanie ako toto. Síce nijako nevonia, ale svoju úlohu plní výborne. Veľakrát sa vyskytuje v katalógoch v akcii alebo kombinovaných ponukách, takže v priemere ma vyjde na 2-3 eurá.
Oriflame Pure Nature Organic Antioxidant Face Wash s výťažkom z granátového jablka a acai (vyčerpávajúci názov :) (bežná cena 5.90) je pleťový čistiaci gél, po ktorom mi ostane hladká a zamatová pleť. S Garniermi sa to nedá porovnať, tie mi vždy vysušili pleť. Tento gél sa mi zatiaľ veľmi pozdáva, uvidíme neskôr.
Oriflame Optimals Mattifying Toner je pleťové tonikum na zmatnenie pleti. Je príjemné na pokožku, pekne vonia, a pleť je po ňom hebká a matná. Zatiaľ tiež spokojnosť. Bežná cena je 9.90 eur, čo sa mi zdá dosť prehnané. Ja som kúpila v akcii za 5.90 eur. 
Oriflame Paradise Body Cream je fantastický hlavne vďaka svojej vôni. Je z najnovšej kolekcie od Orflm, spolu s parfumom, body sprayom a mydlom Paradise. Mám len tento krém, lebo sa mi moc nepáči mať všetky veci jednej vône, potom by sa mi rýchlo zunovala. Hydratačné schopnosti sú priemerné, ale to mu veľkoryso odpustím už len pre tú vôňu :) V katalógu tuším stojí okolo 7 eur. 
Tieto tri Orflm produkty používam na internáte, doma mám ekvivalenty (Solutions pleťové tonikum, Avon Naturals telový krém s broskyňou a ružou a Garnier Exfo Brusher) o ktorých napíšem nabudúce. 

Pekný deň prajem. Dnes bolo už 12 stupňov, žiadny sneh, prichádza jar! :)


Photos: by Kat

1 komentár: