nedeľa 29. júla 2012

e.l.f. cosmetics package

Pekný deň prajem,
je to zhruba týždeň čo mi prišiel balíček s objednanou kozmetikou značky e.l.f. z tejto stránky. Objednala som si minerálne tiene, pigmentové tiene a dva štetce. Prečítala som si množstvo recenzií na túto kozmetiku, názory boli veľmi rozporuplné, to, čo niekto vychvaľoval do nebies, druhý skritizoval. Takže mi bolo jasné, že to mi veľmi nepomôže a musím si to otestovať sama, spraviť si vlastný názor.


Na všetky štyri produkty som sa tešila. Doteraz som používala na aplikáciu očných tieňov iba tie penové aplikátory (áno, stará škola) a tiene som vždy mala len tie klasické lisované v kazetkách a paletkách. Preto som sa rozhodla vyskúšať prácu so štetcami na očné tiene (jeden je klasický rovný, rada Studio, a druhý je zaoblený, rada Essentials) a so sypkými očnými tieňmi (minerálne a pigmentované).


Minerálny tieň mám v odtieni Sassy, je to hnedo-bronzová trblietavá farba. Som s ním veľmi spokojná. Práca s ním je fantastická, krásne drží, ľahko a rýchlo sa rozotiera a hlavne má silný pigment. Výdrž je tiež obstojná, mala som ho v práci od rána od 6tej do tej 4tej, vo vlhkom a teplom prostredí, a vyržal na mieste, iba sa trošku začal usádzať. Ale na jeho obranu-nemala som pod ním bázu. Tieto tiene si ešte určite objednám, jeden téglik stojí 3.75 eur a v internetovom obchode ponúkajú širokú paletu odtieňov na výber.


Pigment eyeshadow mám v odtieni Passionate Purple, očakávala som výraznú, "elektrickú" fialovú, v skutočnosti je o niečo tmavšia, klasická, ničím nevynikajúca fialová farba. V tégliku síce na pohľad vyzerá tak jasne, ale akonáhle si ju aplikujem na pokožku, mení sa na obyčajnú fialovú. Neviem ako by som tú farbu inak opísala. Rozhodne by som jej nedala názov "Passionate" purple. :)
Balenie sa mi veľmi páči, ten minimalistický hranatý dizajn je rozhodne plus. Pribalený bol aj istý šteteček, ale o jeho funkčnosti nie som veľmi presvedčená, doteraz som ho nepoužila, je príliš malý a krátky a celkovo taký nepodarený... Ďalšia vec, ktorej celkom nerozumiem je, že ako mám tieň dolovať z kelímku. Je tam síce také plastové víčko s dierkami, lenže cez tie dierky ten tieň odmieta padať, takže musím celé to víčko odstraňovať a všetko to padá povedľa a keď je ten kelímok celý odkrytý, na štetec sa mi naberie príliš veľa produktu, ktorý potom musím otierať o okraj a čiastočne mi popadá aj na stôl... :D proste musím ešte vychytať nejaké tie muchy. Výdrž je trošku horšia ako u minerálneho tieňu, a na to, že tento sa volá "pigment", tak rozhodne nie je taký pigmentovaný ako ten minerálny. Možno len tento môj odtieň má takúto chybu, neviem. Každopádne druhýkrát by som si vybrala už len z tých minerálnych. Tento stojí 4.09 eur, aj to je vyššia cena podľa mňa len kvôli tomu miništetcu, ktorý mi je v podstate nanič.



Takto vypadá moje oko po nanesení minerálneho na celé viečko, a fialového iba ako linku. V skutočnosti je to omnoho výraznejšie a jasnejšie, foťák mi akosi začal pohlcovať farby.

A nakoniec ešte poviem niečo k tým štetcom. Ten zaoblený Defining Eye Brush je fantastický, používam ho už stále, na všetky tiene, o penový aplikátor už ani nezakopnem :D Naozaj neviem, ako som bez neho mohla žiť. Práca s ním je jednoduchá, rýchla, a vďaka prispôsobenému tvaru štetca sa ľahko dostanem aj na miesta, kde s aplikátorom nie. (Cena: 1.79 eur)
Štetec z rady Studio - Eyeshadow C Brush využívam už menej, akosi som si zvykla na ten zaoblený. Ale pri práci s ním som tiež nadšená, má väčšiu plochu a tvrdšie štetinky, takže som s ním namaľovaná raz-dva na celom viečku. Penové aplikátory vyhadzujem! :D Musím dodať, že nie je štetec, ako štetec, niektoré bývajú fakt katastrofálne (väčšinou sú to súčasti nejakých cestovných minisetov alebo pribalené zdarma k tieňom) a takéto "štetce" líčenie viac skomplikujú ako uľahčia.

To je na dnes všetko, najbližšie to bude... hm, ešte uvidím :)

K.

Fotky: ja

3 komentáre:

  1. elf kosmetiku bych ráda vyzkoušela, z tohoto článku mě nejvíc zaujal ten minerální stín a štětec Defining eye brush :)



    PS: Zvu tě na giveaway o poukaz na 300,-kč na muslimanie.cz :)
    http://storyofmylife-veronica.blogspot.cz/2012/07/giveaway-musli.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, zapojim sa :)
      Elf kozmetiku urcite vyskusaj, nie su to horibilne sumy a za skusku to stoji :)

      Odstrániť
  2. som vsetkym suhlasim, linky mam v ciernej ten stecek je nepouzitelny...a tien mam svetly Elegant-momentalne ho vyuzivam ako rozjasnovac:D

    OdpovedaťOdstrániť