streda 21. marca 2012

Eye Pencils & Riasenka Avon SuperCurlacious

Na líčenie očí vo všeobecnosti používam ceruzky, je s tým menej roboty ako s tieňmi ;) Paletky s tieňmi samozrejme vlastním, aj používam, ale ceruzky mám radšej. Farby si ladím podľa oblečenia a ročného obdobia. Na jeseň nosím hnedú farbu, bronzovú, zlatú. Na jar striedam rôzne. A v lete väščinou jemné farby, ale aj čiernu ceruzku, samozrejme nie výrazne namachlenú. Obľúbené mám ceruzky, čo majú na konci taký aplikátor, ktorým si dopomôžem k jemnému "rozmazaniu" a efektu tieňov.
Ceruzky mám z katalógov, drogérie a z YR.


Oasis Kajal, Oriflame/Gosh Kohl EyeLiner/2x Essence LL/Giordani Gold/Yves Rocher/Professional Kohl/Very Me, Oriflame


Oasis Kajal z Oriflame má bronzovú farbu, môže sa použiť aj ako linka, aj ako očný tieň. Pekne pigmentuje, ale výdrž je otrasná. V podstate sa maže a a stráca hneď po nanesení. Farba je super, taká ideálna na jeseň (zvyknem túto ceruzku nosiť k hnedej koženkovej bunde), ale tá výdrž je tragická, takže druhýkrát by som si ju nekupovala. A navyše sa mi neviem akým zázrakom zlomila rovno uprostred, ale to je už pravdepodobne moja chyba.

Oasis Kajal
Z Oriflame mám ďalej obojstrannú ceruzku Very Me Double Trouble, odtieň Mocha Loca. Tmavšiu hnedú si dávam na vrchné viečko a na okraj spodného, a zlatú na spodné až k vnútornému kútiku oka. Výdrž je tiež taká pochybná, ale nečudujem sa, výrobky z radu Very Me sú povestné nekvalitou. (hoci táto ceruzka stojí v bežnej katalógovej cene až vyše 5 eur, čo by som za ňu nedala, zohnala som ju v akcii za 2.50eur)

Oriflame Very Me Double Trouble Eye Pencil
Moja tretia a posledná ceruzka z Oriflame je Giordani Gold Moss Green, o ktorej som už písala v článku Cosmetic Issue. Výdrž omnoho lepšia ako predchádzajúce dve, vydrží nerozmazaná tak 8 hodín zhruba. Presne som to nestopovala, ale mám z nej omnoho lepší dojem ako z Oasis a Very me.
Tie dve od Essence som už tiež spomínala v Cosmetic Issue (strieborná "C´est la vie" má super výdrž, nude "Almost famous" už nie je taká dobrá, ale používam ju).

Essence Cest la vie / Essence Almost Famous
Z Avonu mám ceruzku Professional Kohl, navrhovanú nejakým vizážistom J. Dempsey for Avon, odtieň Dark Brown. S touto ceruzkou som asi najspokojnejšia. Čakala som taký priemer/podpriemer, ale prekvapila ma. Vydrží celý deň presne na mieste na aké som ju aplikovala ráno a v takom istom sýtom odtieni. Mám ju len od januára, takže uvidím, čo spraví v lete, keď bude horúco a všetko sa bude topiť :)
Jediné mínus, čo by som jej vytkla, je pomerne vysoká lámavosť. Keď ju zastrúham, zlomí sa a tak to ide dokola. Neviem, či mi nespadla na zem a tuha sa nepolámala, ale nespomínam si. Keď ju domíňam, určite si objednám ďalšiu. Stála niečo okolo 5 eur, takže na svoju affordable cenu je vynikajúca.
A k modrej od Yves Rocher som sa vyjadrovala v článku Le Printemps, a môj názor sa nemení. Vydarený výrobok.

Zľava: Gosh Kohl Black/Giordani Gold Moss green/Y.Rocher Bleu Nuit/Avon Professional Dark Brown
Moja momentálna a obľúbená špirála je Super Curlacious z Avonu, odtieň Black. Odkedy som sa sklamala v drahých špirálach (Bourjois mi uschla asi v priebehu 2 týždňov, a Loreal Million Volume Lashes detto), rozhodla som sa kupovať tie lacnejšie, účel splnia rovnako a nezruinujú ma. Neviem, nejako mi nezáleží na špirále tak ako na ostatných veciach, napr. ceruzkách. Vyslovene zlú špirálu samozrejme nepoužívam, ale tieto z Avonu mi bohato postačujú. Konkrétne SuperCurlacious ma schopne tvarovanú kefku, farba sa nedrobí a neotláča. Aj odličovanie ide hravo, obyčajným odličovacím mliekom.



Po nanesení jednej vrstvy, fotené zhruba 9 hodín po nanesení
Zas som sa po včerajšej návšteve DMka a 101Drogerie zásobila nejakými nevyhnutnými zbytočnosťami, takže otestujem a vyjadrím sa :)

Photos by K

2 komentáre:

  1. Zrovna tuhle řasenku z Avonu jsem taky měla (ještě teda mám) a možná jsem vychytala vadnej kus, ale skoro nebarví... Jinak mám řasenek z Avonu milion a vždycky dobrý musím říct :)

    OdpovedaťOdstrániť