pondelok 12. marca 2012

Scented post

Welcome again :)
Dnešný post bude voňavýýý... Ktorú vôňu máte obľúbenú? Máte len jednu vôňu až kým ju neminiete a potom si kúpite novú? Alebo používate súčasne viacero vôní podľa príležitosti, počasia, nálady a pod?
Ja som donedávna mala zaužívaný spôsob jedna, max.dve vône naraz. Nová vtedy, keď sa minula stará. (Výchovná metóda od maminy – načo kupovať nové, keď ešte nie je minuté to, čo je?!) Mala som len jednu voňavku, a to Incandessence z Avonu (ktorú však stále rada používam. Nech su názory ľudí na Avon vône akékoľvek, majú tam zopár vôní, ktoré mám proste rada, vydržia dlho, nezožerú mi mesačný rozpočet na živobytie a Incandessence je jedna z nich.) V USA v parfumérii Ulta som si kúpila 30ml parfum (nie toaletnú vodu) DKNY Be Delicious. Veľmi sa mi tá vôňa páčila, ale nakoľko som nechcela utratiť 40 eur za flakónik u nás na Slovensku, kúpila som si ju v Amerike za nejakých 30 dolárov a ešte som k nákupu dostala víkendovú cestovnú tašku :)
Toaletná voda Eclat Weekend ma očarila v katalógu Oriflame, keď bola predstavená ako novinka niekedy v máji 2011. Zmes broskyne, kvetín s tónmi ríbezlí ma dostala natoľko, že ak som nechcela chodiť s katalógom prilepeným k nosu a neustále šúchať zápästím po stránke, musela som si ju objednať. :) V skutočnosti bola rovnako pekná a jemná ako vzorka, no nevydrží dlho. S tým sa ale dalo počítať, kedže to nie je parfum, ale len toaletná voda, a z vlastnej skúsenosti viem, že tie nevydržia dlho. (Z tej DKNY mi oblečenie vonia aj po týždni, zatiaľ čo Eclat vyprchá po pár hodinkách.) Ale na letné dni je ideálna, svieža, nenávidím totiž ťažké vône na leto. 
Moja najnovšia vôňa je Gucci Envy me, ktorá je fantastická. Kompozícia vône je úplne odlišná od predchádzajúcich, je veľmi prenikavá a hlavne si jej stačí dať úplne málinko, lebo keď je jej príliš veľa, nepôsobí to dobre. Vydrží rovnako ako DKNY, čo je samozrejme výsadou drahších parfumov. 
Vône mám rozdelené tak, že jabĺčko je kabelková, Gucci s Eclat su letné (viažu sa mi k nim spomienky na leto a aj kompozícia vôní sa hodí skôr k slnečnému počasiu. Incandessence je celoročná, hlavne školská (mám ju na izbe na intráku, a nenosím ju domov, takže sa mi spája s bratislavským životom) :)


 My lovely apple:


Zatiaľ nemám vyhliadnutú nejakú novú vôňu, tieto štyri mi bohato stačia. Keď príde čas, určite sa poobzerám po niečom príjemnom :)


Úspešný začiatok týždňa prajem.


Photos by Katie

2 komentáre:

  1. DKNY Be Delicous je nádherná:-)

    http://illussoire.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno, je krásna :) Existujú aj rôzne novinky jabĺčkovej vône ako Golden Delicious, ale Be Delicious je jednička! :)

      Odstrániť